Dvije godine nakon uspješnog albuma The Paranormal Soul, Danny Wolfers nastavlja sa svojom kvalitetnom i prepoznatljivom produkcijom. Crystal Cult 2080 je ime novog albuma opisanog kao “čista Legowelt čarolija”.

Nizozemski producent  Wolfers, poznatiji pod aliasom Legowelt, u listopadu prošle godine najavio je svoj novi LP pod nazivom Crystal Cult 2080 za Crème Organization. Povodom objave izdan je i EP od četiri trake kao pokazatelj onog što možemo očekivati, no cijela vijest je skoro otišla u zaborav jer od tada nije bilo niti jedne novosti vezane za LP.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/116053643″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Prema pisanju nekih medija, Crystal Cult 2080 bi trebao izaći krajem ožujka. Album će sadržavati 12 traka, a imenovan je prema Wolfersovom najdražem instrumentu – Roland JV2080 synthu: “To je odličan sintisajzer za stvaranje dubljih zvukova, digitalni synth iz ‘90ih koji je vrlo jeftin danas’ jer svi mlađi naraštaji žele analogne stvari. S mašinom poput ove možete raditi mnoge mistične, interesantne zvukove te niste ograničeni na uobičajene analogne ‘pwioooo-bloop-bleep’ zvukove. Osobno koristim mnogo analognih synthova, nisam uopće protiv toga, ali analogni sintisajzeri mogu ubrzo postati vrlo dosadni.”

Crème obećava album koji če biti “čista Legowelt čarolija” te zvučati “dublje i mračnije”  od prethodnih izdanja. Album će biti dostupan na CD-u, kazeti (!!!) i u digitalnim formatima. Izdanje na kazeti će biti limitirano na 100 primjeraka te će sadržavati poklon mix vlasnika Crèmea, DJ TLR-a. LP je sniman u Detroitu, Tokiju, Kanarskim otocima, te mnogim drugim mjestima.

Crystal Cult 2080 - čista Legowelt čarolija! 1
Tracklist:
01. Experiential Awakening
02. Ancient Rites Demoni Mundi
03. Excalibure R8MK2
04. Psychotic Endurance
05. How I Live
06. The Future Of Myself
07. Fundamental Superstition
08. Crystal Cult 2080
09. When The Spring Comes Again
10. Cyberspace Is Still Happenin’ For Real
11. Lighthouses & Fried Fish Disks
12. Distant Meadow In Your Soul