Chew The Fat! Cro ekipa vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture i najavljuje veliki ljetni hip hop spektakl na obali, Fresh Island Festival koji će CTF! Cro stopiti sa svojom standardnom bass pričom.

Ove godine po prvi puta CTF! Cro ekipa i nastupa na samom festivalu koji je za sada najavio nastupe DMX-a, Method Mana i Redmana te Pusha T-a, a sprema se još nekoliko bomba izvođača. Sljedeći CTF! Cro na red dolazi 25. travnja.

U goste dolazi Koolade, jedan od naših najboljih producenata koji iza sebe ima suradnje s poznatim reperima kao što su Ghostface Killah of the Wu Tang Clan, Bow Wow, Sadat X, Styles P, Diamond D, Das EFX i Masta Ace,ali i domaćim velikanima Tram 11, Edo Maajka i Frenkie. Koolade krajem mjeseca objavljuje svoj solo album “Koola od karata” te će veći dio albuma i izvesti uživo 25. travnja. Album je pod znakom minimalne Roland808 produkcije, s izletima u vintage boom-bap sound, hiphop/reggae i trap! Prožet inteligentnim rimama, tematski je posvećen stanju društva općenito. Iako prilično mračan album, svijetlu notu mu daje puno sarkazma i klupske produkcije. Na tom flooru priključuju mu se Yesh, DMT, a rokat će trap i bass uz vizuale vj – polygona.

Koolade

Za drugi floor zadužena je Fresh Island ekipa te DJ Don Tom i Bizzo Bodega. Na ovom hip hop flooru će nastupiti i Tone Tuoro, glavni od mikrofona na Chew The Fat! Cro večeri, ali i ambiciozni hip hop MC i producent. Svoje pjesme izvodi na engleskom, a nije mu niti nepoznanica da sam stvori koji beat. Njegov stil obilježavaju funky hip-hop ritmovi, energični nastupi i pjesme u kojima se dotiče raznih tema iz svakodnevnog života. Aktualan je EP “Prepared for Life”, a u Tvornici će predstaviti i neke neobjavljene pjesme.

Početak je u ponoć. Kako bi se iskupili za tehničke poteškoće na prošlom tulumu, cijena ulaznice je s ranije najavljenih 25 tj. 35 kuna snižena na 10 kuna do 00:30 te 15 kuna nakon. Četvero sretnika nagrađujemo besplatnim upadima, a sve što trebate činiti je lajkati članak, te u komentaru ispod članka, uz vlastita imena i prezimena navesti barem 3 izvođaća  koji nastupaju na Fresh Islad Festivalu. Doitnike proglasujemo u petak!