ButtonBass.com pokrenut je prije 7 godina od strane mladog gospodina koji je želio stvarati muziku no nije imao potrebne programe, a ni igračke za potrebe snimanja.

Jason je programirao razne vrste glazbenih sampleova spremnih za umiksavanje te, u nedostatku potrebne aparature, kupio buttonbass domenu te otvorio stranicu s par različitih programa.

Kroz godinu, s prijateljima je načinio zavidnu količinu sampleova i taktova koje možete naći na samoj stranici. Osim glazbe, bacili su se i u proizvodnju naljepnica i majica, ali to nije ni upola zabavno kao sam ButtonBass. Poanta ButtonBassa jest stvaranje muzike, dijeljenje iste, snimanje i presnimavanje za nula kuna, bez autorskih zavrzlama. A o zabavi ne moramo ni govoriti.

Ovdje se uistinu može pronaći za svakoga po nešto, a od zanimljivosti istaknuli bismo miksere, i to više od deset njih, 3D kocke za sviranje i umiksavanje elektronike, od dubstepa, electra pa sve do reggaea, više vrsta klavijatura, raznih gitara i bubnjeva, a ako ste fan freestylea i toga ima.

buttonbass
Također, na stranici se nalazi baza od više stotina pjesama pa će Vam za sviranje Beethovena trebati svega nekoliko minuta. Tu su i razni efekti, opcije za snimanje, miksanje i skidanje melodija. Znamo da dolazi ljeto i mnogi od Vas sve manje vremena će provoditi ispred računala, a sve više po festivalima no za dane ispunjene dokolicom, ButtonBass je idealan, stvaralački projekt koji Vas neće ostaviti ravnodušnim… Nas svakako nije!

Kao dodatak ovome, upravo je predstavljena Rubikova kocka, koja ove godine slavi 40 godina postojanja, u kombinaciji s Rolandovom legendarnom 808-icom, a koju su složili iz Googlea. Kocka omogućava korisniku da na svaku njenu površinu dođe jedan zvuk, što ukupno čini 43,252,003,274,489,856,000 kombinacija.

Let the games begin!

-IR-