Novi program elektroničke glazbe Bunar u AKC Attack donosi fuziju deepa, housea, techa i techna!

Nove jeseni donose nova izdanja, projekte pa i nove programe. Jedan od njih je program po imenu Bunar, nastao kolaboracijom mladih selektora koji su se godinama hranili kulturom zagrebačke ”clubbing” scene te kao takvi stvorili su individualan pristup 4×4 glazbenoj formi i selekciji iste.

Nakon dvaju zagrijavanja, slijedi glavna večer koja će se održati u petak 8. prosinca s početkom od 22h u prostoru AKC Attack. Tom prigodom vesela družba u sastavu: Ante MM, Kornet, LucyLyu, Mild, Mradar i Johnny Truelove, sprema osmosatni provod u kojem će ponuditi ono najbolje iz svoje čarobne glazbene škrinjice.

Više o momcima koji vas očekuju kao i kako do upada saznajte u nastavku, a Facebook event provjerite ovdje.

Ante MM – Čovik s juga s adresom u Zagrebu bavi se glazbom u više oblika. Kao DJ njeguje više glazbenih pravaca (funk/ breaks/ drum and bass/ house/), ovisno o momentu i naravi. Dio je par kolektiva koji se bave promocijom glazbene kulture (Kotlovnica, Rejv., Rolanje). Osim probiranja traka i gajenja ljubavi prema vinilima, rekreativno pliva i u produkcijskim vodama. Dio je instrumentalnog sastava DrBonito, u kojem zauzima ulogu gitare.

Kornet – Krenuvši s puštanjem nedavne 2016., Kornet polako ali sigurno razvija svoj zvuk koji širi zagrebačkim klubovima. Unazad godinu dana, pronašao se za pultom u klubovima poput Pločnika, Funka, Attacka i Mastersa. Iako je njegova glavna ljubav house, ponekad odluta i u malo mračnije techno/break vode kao što će biti slučaj na Bunaru.

LucyLyu – Mladić iz zagrebačke Dubrave kojemu od malih nogu ritam pokreće iste i ne da im mira. Kroz godine polako ulazi u produkcijske i DJ vode te spletom okolnosti dolazi i do prvih gigova. Prva ljubav mu je elektronska glazba, ponajviše drum & bass,  no sve češće se okušava i u sporijim okvirima te rado zavrti pokoju 4×4 traku i sve njihove blagodati.

Mild – Svebor Blagoev student je sociologije koji electro scenom hara nepune dvije godine. Svoj DJ put započeo u Mikro galeriji Medike pod pokroviteljstvom udruge UPAK kroz evente namijenjene iskljuèivo za širenje pozitivnih vibracija i željom za uveseljavanje prisutnih. Ovaj zaljubljenik u duboke tonove atmosferu je vrijao i u Plug inu, Ploèniku, Hangoutu te na mnoštvu privatnih manifeštacija. U okviru selekcije najviše preferira Acid,Detroit,Lo-Fi prizvuke house i techno glazbe.

Mradar je zapravo Mladar. Fran, pokretač Kotlovnica večeri u KSETu te organizator programa Nova Scena. Njegovatelj housea, techna, acida, electra, uglavnom sve čemu je baza 4×4 ritam već 2 godine. Mladi DJ koji je svoj put utabao u KSETu koji se počeo ponovno približavati klubskoj glazbi. Originalno basist demo bendova u Zagrebu, najviše voli duboke i bezkompromisne zvukove koji dovode soundsysteme do maksimuma.

Johnny Truelove (Ivan Kušt),  mladi Zagrebački DJ, svoje je koketiranje sa elektronskom glazbom započeo u sklopu disco sekcije KSET-a s ukusom u komercijalni house, no ubrzo je otkrio dublje i mrčnije nijanse 4/4 glazbe. Nakon KSET-a svoje umijeće i selekciju dalje je izbrusio nebrojenim petcima u prostoru Mikro galerije AKC-a Medika te mu sadasnji stil sačinjvaju duboki zvuci underground housea i techna sa prizvukom starog Chicaga i Detroita.

Dijelimo 2×1 upad, a za sudjelovanje u nagradnjači potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook straniculajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te u komentaru ispod objave na Facebook stranici UES Magazine-a ostaviti Vaše ime i prezime. Slučajnim odabirom, u petak 8. prosinca, u popodnevnim satima, odabrat ćemo sretne dobitnike/ce upada.