Prvo izdanje Technology party serijala u Novoj 2014. godini, u Aquarius klub A1, donosi nastup svjetski poznatog techno DJ-a i producenta, legendu britanske techno scene Billya Nastya! 

Billy Nasty, poznati britanski techno DJ i producent, gost je prvog izdanja Technology partija u ovoj godini, koji će se održati ove subote, 25. siječnja, u zagrebačkom klubu Aquarius A1. Uz Billyja vas za DJ pultom kluba Aquarius očekuju i rezidenti samog Technology programa, Nitro i Royal Assassin. Vrata se otvaraju u 23 sata, ulaz je 40kn do ponoći te 50kn nakon, a mi dvoje sretnika vodimo besplatno (više pri dnu članka)!

Iza Billya stoji zaista impresivni glazbeni životopis. U karijeri koja traje već preko 20 godina, sakupio je brojna priznanja za odlične setove po klubovima, nominacije za razne nagrade te cijenjena priznanja od strane struke i vjerne publike, kao što su one 1996. za najboljeg DJ-a i najbolji Radio One essential mix Muzik awards te 1998. kada je proglašen drugim najboljim DJ-em u Nizozemskoj (poslije Svena Vatha). Konstantno je i među top 100 svjetskih DJ-a po pisanju raznih electro časopisa.[quote_right]“My Name is Billy Nasty, I’ve been DJing for the last 20 years, I own a record label called Tortured Records and I travel the world banging out techno to clubbers who are bored with the usual shite!” [/quote_right]

1997. Billy otvara i vlastitu izdavačku kuću naziva Tortured Records koja je u četiri godine postojanja postala jedna od najboljih britanskih techno etiketa za koju izdaju, između ostalih, i Adam Beyer, Cari Lekkebusch, Marco Carola, Gaetano Parisio-Gaetek, Craig Walsh, The Advent, Daz Sounds, Mark Williams i mnogi drugi. Naravno, tu je i Billy Nasty pod pseudonimima Barb Wired, Pomegranite i Kamarflarge. Izdaje pod raznim imenima jer kako kaže: “kada ljudi ne znaju tko je to napravio, sude prema onome sto čuju, a ne prema onome što znaju o određenom producentu. Bitan je zvuk, a ne ime.”

Krajem 2000. Billy je pokrenuo novu etiketu Electrix čija je ideja jednostavna – da opskrbljuje DJ-e kvalitetnim electro i experimentalnim materijalom. Prva dva izdanja bila su Umekova (pod imenom Zeta Reticula), treće je The Adventovo, a četvrto Marca Baileya. Pozitivne reakcije na ta izdanja dobio je od mnogih DJ-a, između ostalih i Laurenta Garniera.

Uz booking agenciju, izdavačku kuću, rezident večeri, dvije kćeri i DJ-anje po svijetu, Billy ima posla i preko glave, ali vjerojatno nikad neće postati tako velika zvijezda tipa Carla Coxa, no pitanje je da li bi on to i želio. Na pitanje zašto ne napravi neku “cheesy” stvar, progura je na Top of the pops, nikome ne kaže da je to on i zaradi brdo novca, odgovara da on to ne može, da mora voljeti ono što radi i možda je zato ovdje gdje je, 20 godina kasnije, ali zato može reći da je vjerovao u svaku ploču koju je pustio.

UES Mag dvoje sretnika vodi besplatno, a sve što trebate učiniti je u komentaru ispod članka napisati: “UES Mag vodi me na Technology uz Billya Nastya!” te sakupljati lajkove na komentar! Sretne dobitnike objavit ćemo na dan događanja u jutarnjim satima!