Anketa koja se godišnje provodi na globalnoj razini, provedena od strane jednog od najvećih svjetskih magazina o elektroničkoj glazbiMixmaga, ni ovaj put nije propustila priliku zaprepastiti svojim rezultatima.

Velika Britanija je tokom godina prestala biti najveća kolonijalna supersila, no taj nedostatak nadoknađuje na posve drugačiji način, naime, prednjači po upotrebi droge u cijelome svijetu, i to u svih 30 vrsta istraživanih studijom (osim Ritalina), mjereno po upotrebi u zadnjih 12 mjeseci i tijekom cijelog života konzumiranja.

Stvari su se u tolikoj mjeri otele kontroli da se već polako smatra kako tamošnja policija polako, ali sigurno, gubi rat protiv droge, što je na zanimljiv način i pokazano u još jednoj studiji, u ovom slučaju provedenoj od strane Transform think-tanka, koji se bavi pitanjima konzumiranja droge. Studija je provedena u Londonu na 4 različita mjesta i otkriva nam kako Britanci u tolikoj mjeri šmrču kokain da su obavljajući nuždu, kroz kanalizacijski sustav uspjeli kontaminirati tamošnju vodu za piće!

http://youtu.be/-j-DGrWry6k

No nažalost, za sve entuzijaste koji razmišljaju o intoksikaciji prije spomenutom vodom – imamo loše vijesti. Količina benzoilekgonina (metabolizirana verzija droge) u vodi je prisutna u tisućama puta manjoj količini no onoj koja je zabilježena kao minimalna ljudska osjetna točka.

Ništa od flaširanja, ipak…

No, što se flaše tiče, Hrvati su 8. na svijetu po ispijanju alkohola, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji. U Hrvatskoj se najviše pije vino (45%), potom pivo (40%), a općenito konzumacija alkohola je u opadanju. Prema globalnoj karti konzumacije alkohola nalazimo se u skupini 10 do 12,4 popijenih litara alkohola po stanovniku na godinu.