Kompilacija “Air Texture IV” uskoro izlazi na američkoj etiketi Air Texture na kojoj se nalazi i traka zagrebačkog producenta i DJ-a Brightona.

Air Texutre osnovao je James Healy 2011. godine s ciljem da na njemu budu zastupljena dvostruka CD izdanja ambijentalnih traka, a za čiji su izbor svaki puta odabrana dvojica producenata. U skladu s tradicijom i ovoga puta su bila zadužena dvojica, Steve Hauschildt i BNJMN. Svaki je odabrao 12 traka dragih im i bliskih producenata za svoj dio nemiksane kompilacije.

Hauschildt je za svoj CD odabrao stvari Heathereda Pearlsa, Eventa Cloaka, Dine Spiluttinija ili pak Güntera Schlienza te naravno vlastitu produkciju dok je BNJMN u svoj odabir uvrstio traku “Sendme” u produkciji našeg Brightona, svima znanog kao pokretača Das Hausa. Uz Brightona tu su i trake u produkciji Legowelta, Hervaa, Hieroglyphica Beinga te samog BNJMN-a“Air Texture IV” izlazi 3. studenog.

Kad smo Brightona upitali kako je nastala sama traka te kako je došlo do suradnje, odgovorio nam je:

[quote_box_center]“Traka je nastala 2010. nakon što smo Rale (Examine) i ja došli kući s nekog partija i onda je on zaspao. Meni je bilo dosadno pa sam upalio njegove igračke i dok se on probudio napravio ovu stvar. Koristio sam uglavnom send kanale kao izvor zvuka pa se zato i stvar zove Sendme. BNJMN-a sam upoznao za vrijeme njegovog gostovanja u Zagrebu ove godine, čilali smo nešto kod mene doma, svidjela mu se jako ta traka i zamolio me da mu je pošaljem. Kada su ga izabrali da radi novu Air Texture kompilaciju prije koji mjesec javio mi se da bi volio uvrstiti stvar na istu. Slijedilo je potpisivanje ugovora s labelom i to je to.”[/quote_box_center]

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/users/35310″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Popis traka:

CD 1: Odabrao Steve Hauschildt
01. Steve Hauschildt – Watertowers
02. Mirror To Mirror – Crush Ambien
03. Le Révélateur – Another (Terminal)
04. Heathered Pearls – In Memory Form
05. Jonathan Fitoussi – Impressions
06. Pulse Emitter – Border Crossing
07. Dino Spiluttini – The Hostile Sea
08. Günter Schlienz – Dust
09. Forest Management – Remote Rail Ex
10. Event Cloak – One Or Twice
11. Sarah Davachi – As The morning
12. Steve Hauschildt – Pismo

CD 2: Odabrao BNJMN
01. BNJMN – The Gloom / Lovelight
02. Lukid – The Air You Breathe
03. Brighton – Sendme
04. Teebs – Whirling 84
05. Samoyed & Sam Playford-Greenwell – Bullocks Running
06. Legowelt – Vanished In Tromso
07. Best Available Technology – Sectomy
08. The Hers – Mindy
09. Vaghe Stelle – Sante
10. Herva – Seaside
11. BNJMN – Forgive
12. Hieroglyphic Being – Rumori Circostanti di Melody Pops & Clic & Silenzio