Moondance
Moondance

Moondance festival, jedan od najpopularnijih festivala elektroničke plesne glazbe u domaćoj produkciji, ulazi u svoju petu godinu odžavanja, od 10. do 13. kolovoza, kada će ugostiti imena kao što su Robert Hood, Oscar Mulero, Ben Sims i mnoge druge. Provjerite zašto ga ne smijete propustiti te osvojite festivalske upade!

Moondance festival je jedan od rijetkih festivala za istinske ljubitelje fundamentalnog techno zvuka u svojoj najčišćoj formi, u organizaciji naših domaćih ljudi, pod vodstvom Pere Brčića (DJ Pero Fullhouse), koji za svoj peti rođendan nudi jedinstveni doživljaj za svakog pravog ljubitelja tehna, a održat će se ponovo u Kuli Kamerlengo, prekrasnoj srednjevjekovnoj utvrdi u Trogiru, jednom od najljepših gradova na ovoj obali Jadranskog mora.

Prošlim izdanjima Moondance se nametnuo publici kako egzotičnom lokacijom tako i pažljivo biranim izvođačima, hi end razglasom i najboljom publikom. Na festivalu su do sada nastupili neko od najeminentnijih imena iz svijeta underground techna (Jeff Mills, Dave Clarke, Ben Sims, Josh Wink, DJ Bone, Octave One, Deetron…)

Za svoje peto izdanje Moondance će opet ugostiti neke od najeminentnijih underground tehno umjetnika koji će svoju muziku izvoditi pod mjesečinom u trogirskoj tvrđavi, ali i na nadaleko poznatim after partijama na trogirskim plažama. Donosimo nekoliko razloga zašto ne propustiti Moondance festival te priliku za osvojiti festivalske upade!

Dijelimo 2×1 upad, a za sudjelovanje u nagradnjači potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook straniculajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te u komentaru ispod objave na Facebook stranici ostaviti Vaše ime i prezime. Slučajnim odabirom, u srijedu 3. kolovoza, u večernjim satima, odabrat ćemo sretne dobitnike/ce upada.

Bliži se Moondance festival u Trogiru, provjerite zašto ga ne propustiti i osvojite upade! 5

1Jubilarno peto izdanje festivala

Peto jubilarno izdanje koje je u intenzivnim pripremama održat će se od 10. do 12. kolovoza kada će, pod mjesečinom, ugostiti neke od najvećih imena elektroničke plesne glazbe: Robert Hood (USA), Oscar Mulero (SPA), Jonas Kopp (ARG), Psyk ( SPA), Dj Deep (FRA), Ben Sims (UK), Handmade (Ger), The Analogue Cops live (Ger) i mnoge druge kojima će support dati cijenjena regionalna imena kao što su Petar Dundov, Ivan Komlinović live, Jan Kinčl live, Insolate, Forest People i drugi.

Festival koji je započeo 2013. godine sa skromnim jednodnevnim izdanjem od 1000 posjetitelja već je u 2016. prerastao u trodnevni s više od 9000 posjetitelja i 40 izvođača.

Od samog početka stavljen je naglasak na kvalitetu u odnosu na kvantitetu što se vidi u pomnom i smislenom odabiru izvođača, vrhunskog hi -end razglasa, ostale produkcije i osoblja festivala, sve uz pristupačne cijene ulaznica i pića u odnosu na ostale slične festivale na Jadranu.

2Dobitnik nagrade ‘Ambasador’ za najbolji festival domaćeg organizatora u 2016. godini

Trogirski Moondance festival dobio je priznanje kao najbolji festival domaćeg promotora u 2016. prema portalu Klubska Scena, čime je osvojio nagradu ‘Ambasador’.

3Izvanredna lokacija – Kula Kamerlengo u Trogiru

Kvalitetu i popularnost festival su prepoznali i strani mediji i agencije (Forbes, Pulse, The Spaces), pa je tako Moondance pohvaljen kao jedan od nekoliko najboljih europskih destinacija za festival, što i ne iznenađuje obzirom da se održava u prekrasnoj srednjovjekovnoj tvrđavi, u kuli Kamerlengo, koja je u prošlosti imala obrambenu ulogu,  za vrijeme trajanja festivala imat će ulogu posjetiteljima pružiti vizualne i zvučne magične trenutke koje će dugo pamtiti.

To su primjetili i trogirski gradski oci koji su uvrstili festival u Trogirsko kulturno ljeto shvaćajući da je Moondance najznačajniji događaj za promociju Unescovog grada izvan granica Lijepe naše.

Bliži se Moondance festival u Trogiru, provjerite zašto ga ne propustiti i osvojite upade! 6

4Gostovanje jednog od najboljih svjetskih video umjetnika – Videogeista

Philipp Geist – Videogeist jedan je od najpoznatijih video umjetnika koji se poigrava videom i svjetlosnim instalacijama, fotografijom i slikarstvom, a koji je mapirao neke od najznačajnijih građevina poput Krista u Rio De Janeiru, HVB tornja u Munchenu, kraljevskog trona u Bangkoku i mnogih drugih. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svjetlosne instalacije. Za premijerni nastup na ovim prostorima osvjetlit će trogirsku kulu Kamerlengo s prednje strane i to noć uoči festivala 9. kolovoza kao i za vrijeme festivala (10. – 12.8.)

5Moondace meets Tresor

Na finalnoj večeri u subotu 12. kolovoza pod nazivom Moondance meets Tresor, festival ugošćuje kultni berlinski klub koji će pokušati prenijeti djelić atmosfere iz hrama techno glazbe s uvaženim imenima poput Robert Hooda, Dj Deepa, Handmadea i The Analogue Copsa.

6Radionice produkcije elektroničke glazbe u suradnji s EMI Institute

Moondance festival u suradnji s EMI Institute organizira radionicu produkcije elektroničke glazbe u trogirskoj gradskoj vijećnici u petak 11. kolovoza i subotu 12. kolovoza od 17 sati.  Predavači su Lucretio iz The Analogue Copsa, Petar Dundov i Marin Gospić.

Teme su:

  • sinteza zvuka u Abletone 9 programu
  • od DJa do Live izvođača
  • postavke Live nastupa na Abletone 9 programu
  • Electron Octatrack za Live nastup

7Pristupačna cijena ulaznica kao i akcija 5+1 gratis

U prodaji su povoljne festivalske regionalne trodnevne ulaznice po cijeni od 250 kn, kao i grupne regionalne ulaznice, platiš 5 dobiješ 6. Dostupne su u online prodaji na linku, kao i na fizičkim lokacijama. Više provjerite na službenoj web stranici.