Najnoviji festival na hrvatskoj obali, Beats, Beer and Boogaloo, koji povezuje ljubitelje craft piva, sunca i mora, te funk i soul glazbe svoje premijerno izdanje imat će ovog ljeta, a objavljena su prva imena koja uljučuju svjetske zvijezde, nezaboravne klasike i sjajnu postavu domaćih izvođača.

Beats, Beer and Boogaloo je na rasporedu od 13. do 17. srpnja u The Garden Resortu u Tisnom i donosi drugačije iskustvo u cijelu regiju. Festival predstavlja sjajnu funk i soul postavu DJ-eva i glazbenika, kao i jedinstveni spoj craft piva iz cijelog svijeta, a iza projekta stoje Craig Charles, legendarni glumac i jedan od najomiljenijih britanskih DJ-eva i The Garden tim, osnivači legendarnog The Garden Festivala.

Beats, Beer & Booglaloo Festival dovodi sjajne goste. Hot 8 Brass Band su brass band iz New Orleansa koji miješaju hip-hop, jazz i funk s tradicionalnim brass zvukovima iz New Orleansa koji tjeraju mase na ples. Geno Washington and the Ram Jam Band donose svoj soul za plesanje u Tisno, a R’n’B pjevač i ikona američke sene snimio je 5 albuma s UK bandom Ram Jam 60-ih godina.

Beats, Beer and Boogaloo festival u Tisnom objavio prva imena 7

The Craig Charles Fantasy Funk Band (uz specijalnog gosta) nastao je kada je Craig pitao svoje radijske slušatelje kako bi izgledao njihov omiljeni funk band, a od 2007. oni nastupaju po svjetskim festivalima. Detroitski Amp Fiddler je proslavljeni soul i funk glazbenik koji je dijelio pozornice i studije s imenima kao što su Prince i George Clinton, te Primal Scream i underground producent iz Detroita Moodyman.

S DJ strane priče, sjajna i iskusna postava se priključuje festivalskom line upu. Craig Charles je jedan od najomiljenijih UK funk i soul DJ-eva koji svaki puta iza pulta dokaže svoje enciklopedijsko glazbeno znanje. Guts (solo/MPC) je profinjeni hip-hop znalac velikog ugleda, a Kon je među pripadnicima jako rijetke sorte predanih istraživača vinila koji donosi veliko znanje opskurnih melodija u klubove i festivale diljem svijeta.

Smoove and Turrell su zacementirali svoje mjesto na međunarodnoj soul sceni, a nastupit će live kao i u DJ setu, Haggis Horns su predvodnici UK funk scene, The Reflex nudi retro iskustvo i set listu sastavljenju od najboljih stvari iz 80-ih, a The Allergies donose vintage zvuk sampliranog funka i beatova. Pridružuje im se sjajni multi-instrumentalist, kompozitor,  producent i DJ Lack of Afro.

Na popisu izvođača se još nalaze Al Kent, Rayko, Pablo Contraband (Disco Deviant), Shaka Loves You, Eddie Piller i Jack Tyson Charles, Big Danny Kane, Dean Sunshine Smith, Madnice i Darryl Marsden (Ghetto Child).

Beats, Beer and Boogaloo festival u Tisnom objavio prva imena 8

Hrvatska Funk Delegacija, kolektiv je DJ-eva i istraživača vinila, a Bocca Sofistifunk, Borovich, Chill, D-Gree, Dr. Smeđi Šećer, Jopa, Pips, Slipmat, Soul Bader, Tomo Ricov, Umbo, Venom i Werft, donose sjajnu selekciju funka i soula u Tisno.

Nick i Pepi donose svoju radijsku emisiju Adriatic Coasting na festival, a Mate Kokić, Rolin Humes, Nikola Smiljanić Trio im se priključuju.

Objavljene su i prve pivovare, a svaka predvodi craft pokret u svojoj zemlji i donosi najbolje od svoje ponude. The Garden Brewery, koja će predstaviti svoj raspon piva na Beats, Beer & Boogaloo festivalu, priključuju se londonski Gipsy Hill, Five Points, Four Pure i Magic Rock, Bevog iz Austrije, Dogma iz Srbije, a uz njih tu su i hrvatske craft pivovare Nova Runda, LAB i Zmajska. Svaki donose svoja dva piva koja će se služiti s točionika, na festivalu će se moći isprobati 30 craft piva, a popisu će se pruključiti još sjajnih craft pivovara iz cijele Europe.

Beats, Beer and Boogaloo festival u Tisnom objavio prva imena 9

Beats, Beer & Boogaloo festival donosi novi koncept u Hrvatsku i cijelu regiju. Festival predstavlja zabave na brodovima, večeri u klubu Barbarella’s, street food koncept, vođene ture i testiranja piva, karnevalsku povorku ulicama Tisnog i mnoga iznenađenja.

Iza svega stoji sjajna suradnja partnera. Craig Charles, legendarni glumac, voditelj i radijski urednik je jedan od najomiljenijih funk i soul DJ-eva u Ujedinjenom Kraljevstvu. Od početaka uz seriju Crveni Patuljak preko emisije Robot Wars, Craig je istinska ikona nakon desetljeća emitiranja svoje emisije na radiju BBC 6 Music. The Garden Festival je stavio našu zemlju na festivalsku mapu svijeta, a osnivači Nick i Charlotte Colgan  su pokrenuli cijelu festivalsku scenu s jednim od najpoznatijih glazbenih događaja. Nakon što je The Garden Festival ugašen poslije 10 godina postojanja, započeli su do sada najambiciozniji projekt, te su u Zagrebu otvorili craft pivovaru The Garden Brewery koja je proizvodni pogon, ali i mjesto sjajnih glazbenih i raznih programa. Do sada su proizveli 18 stilova piva, besplatno dostavljaju po cijeloj Hrvatskoj, a dostava je omogućena i u 25 zemalja EU, te je The Garden Brewery proglašena najboljom novom craft pivovarom u Hrvatskoj za prošlu godinu, po odluci čitatelja međunarodne stranice RateBeer.com.

Beats, Beer & Boogaloo festival povezat će sve generacije, ljubitelje craft piva, sunca i mora, te naravno sjajne glazbe.

Upoznajte zvuk festivala u petak 28. travnja, kada u zagrebačkoj The Garden Brewery, Craig Charles i Hrvatska Funk Delegacija predstavljaju Beats, Beer & Boogaloo kroz svoju glazbenu selekciju. Više potražite na službenoj FB stranici.

Ograničena cijena festivalskih promo ulaznica za regiju po 350 kuna, koje uključuju i ulaz na after partyje, u prodaji je preko sustava Entrio.  Omogućene su i dnevne ulaznice na festival.

Dostupni su i apartmani, airstream prikolice i luksuzni kamping na lokaciji, a opcije smještaja potražite na www.thegarden.hr

https://www.facebook.com/BBBcroatia/videos/178323529337015/