Proljeće je definitivno stiglo u Sarajevo, a Silver & Smoke se i u aprilu potrudio da nastavi tamo gdje je stao sa prošlomjesečnim programom pa su tako i za april planirana zanimljiva gostovanja.

Već u petak, 8. aprila, u klubu će nastupiti „B.L.E.K.“ projekat kojeg čine banjalučani Wade Newhouse i Sega, a društvo će im praviti sarajevski DJ i producent Forniva.

Izdanja B.L.E.K. projekta su se našla na etiketama poput Patent Skillz, Sony Music, Tall House i The Purr. U Silveru se predstavljaju sa svojim 4-satnim Tech House setom. Njihov domaćin, Forniva, producent je DJ iz Sarajeva, koji izdaje za labele poput Hidrogen.Inc, 238W.Inc, Mirabilis, a njegov novi remix uskoro se očekuje i na The Purr etiketi.

Naredne noći, u subotu 09.04. u klubu će nastupiti jedan od pionira sarajevske house i techno scene J.F.Fera uz podršku Benjamina Milića.  J.F. Fera je suvlasnik Instituta MTM, DJ i producent, koji je svoj prvi party napravio u ljeto 1996. u legendardnom Kuku. Od tada do danas, od vinila, cd-a pa do digitalnih sprava i muzičkih softvera, od techna do svih podpravaca house-a, radio je sve i bio sudionik svih značajnijih festivala i partija. Deep & Dangerous je naziv njegovog posljednjeg istoimenog promo miksa koji možete poslušati ovdje.

Benjamin Milić je DJ i producent Instituta za muziku, teatar i multimediju MTM. Izbacio je veliki broj singlova, a muzički pravac mu nije definisan jer kako kaže voli da bude prisutan u svim žanrovima. Za ovaj put spremio je poseban set nu disco i deep house melodija.

Petak, 15. april rezervisan je za After Afair na kojem će svoj cjelovečernji B2B set izvesti Bonjasky i Ivan Z aka Play on.

„Red night“ na programu je narednog petka, 22. aprila, a nastupit će sarajevska Djica Elle M koja će ugostiti producenticu Alien no. 155 iz Trsta.

U sklopu novog Die Tanznachta, Sijah & Kolenda će ugostiti zagrebačkog DJ-a Marmata koji je na sceni prisutan više od desetljeća i koji dugi niz godina realizuje radio emisiju i seriju događaja pod nazivom Sicko Disco. Sijah je upravo kao gost februarskog Sicko Disco Showa nastupio u zagrebačkom Katranu, a sada se saradnja nastavlja dalje u Sarajevu.

U petak 29. aprila nastupaju Šivini drugari na novom izdanju svog „Moovin’ n’ Groovin“ programa, a kraj aprila rezervisan je za novi, drugi po redu „Re:Flux“ program na kojem će gostovati Bonaca iz Hrvatske, dok će domaćini biti „Klabika collective“, koje smo nedavno predstavili i na našem portalu, i Forniva iz Sarajeva.