Tokom godina, vinil kao prijenosnik audio zapisa je zabilježio drastični pad što se prodaje tiče. No, unatrag par godina, pojavilo se mnoštvo izdavačkih kuća koje se fokusiraju isključivo na vinil. Digitalna supremacija dolazi u pitanje pojavom novih analognih ratnika od kojih su jedni misteriozni Hardmoon London….

Hardmoon London je nova i nezavisna izdavačka kuća čiji je interes izdavati isključivo na vinilu i na taj način podržavati borbu protiv opadanja standarda digitalne industrije i širiti ljubav prema toplom i distorziranom analognom zvuku koji nam pružaju vinil i vrpce. Oboružani energijom i ljubavlju prema analognom, spretno ulaze u prve redove koje čine rastući brojevi audiofila diljem svijema, u bitku za podizanje standarda elektronske glazbe.

Još jedna zanimljivost je da se sva izdanja snimaju direktno na magnetsku vrpcu (bez pomoći kompjutera), što znači da će sav naknadni šum, interferencije i pogreške biti dio izdanja koje se tiska direktno na 180 gramski vinil, čineći na taj način svako izdanje posebnim.

Hissman
Prvo izdanje je od misterioznog Hissmanna, čije ime najbolje opisuje zvuk njegove ploče naziva The Ultimate Degradation, čiji tvrdi i pumpajući zvuk ne ostavlja ravnodušnim. Kao posebnu delikatesu izdvojili bi Hardmoon’s Theme, uradak čije preslušavanje dovodi do trenutnog shvaćanja ideje iza labela.

U pripremi je i drugo izdanje, koje je, kao i sve ostalo oko Hardmoona, obavijeno velom tajne. Kako to zvuči poslušajte niže…