18. izdanje Amsterdam Dance Eventa, vodeće platforme elektroničke glazbe i najvećeg klupskog festivala, postavilo je nove rekorde u posjećenosti.

 

Petodnevni događaj (16-20. listopad) bio je pravo globalno okupljanje, koje je privuklo 300 tisuća clubbera i 5 tisuća delegata iz cijelog svijeta, te tako potvrdilo status nezaobilaznog odredišta za uživanje u glazbi, ali i ugovaranje novih poslova, praćenje novih trendova i inspiriranje vodećim kreativcima industrije.

Zabilježeni su posjetitelji iz 75 zemalja svijeta, na 116 lokacija nastupilo je 2156 izvođača, kroz diskusije i panele prodefiliralo je 317 govornika, a sve je popratilo 460 novinara i medija. Među govornicima su se, pored ljudi poput Richiea Hawtina, Armina Van Buurena, Nilea Rodgersa i Giorgia Morodera, našli i Kyle Hopkins iz Microsofta te Nate Auerbach iz Tumblra. ADE Playground, dio programa koji prati sve vezano uz način života povezan s elektroničkom glazbom, s posebnim naglaskom na prezentacije hardverskih i softverskih brendova, posjetilo je 7500 ljudi.

U sklopu ovogodišnjeg Amsterdam Dance Eventa obilježilo se i 25 godina plesne glazbe u Nizozemskoj (izdavanjem knjige “Mary Go Wild”, raznim izložbama, prezentacijama, filmskim programom), te obznanilo ovogodišnju listu DJ Mag Top 100 DJs.