Kai Alcé
Kai Alcé

Velika zvijezda američkog crnog housea – Kai Alcé, u Zagreb premijerno dolazi ovoga vikenda u sklopu Imogen Label večeri!

Premijerno u Zagreb prvi put stiže velika zvijezda američkog crnog housea Kai Alcé. DJ i producent iza kojeg je viÅ¡e od 20 godina bavljenja glazbom nastupit će 9. lipnja u Katranu. Za ovaj premijerni nastup Kaia Alcea zaslužan je dvojac iz Imogen Recordings etikete – Ilija Rudman i Antonio Zuza, koji za posljednji ovosezonski tulum u goste izravno iz Atlante dovode glazbenika koji je suraÄ‘ivao s najvećim imenima žanra, kao Å¡to su Andrés, Larry Heard aka Mr. Fingers i Charles Webster.

Budući da je rođen u New Yorku, odrastao u Detroitu, živio u Chicagu, a ranih 90ih doselio u Atlantu, možemo reći da je Kai zvan i The Kaizer putem skupio ono najbolje što je američka house glazba iznjedrila od svog nastanka kroz sva tri najvažnija grada za razvoj house glazbe, a to su upravo Chicago, New York i Detroit. Kroz više od 20 godina bavljenja glazbom Kai je surađivao s najvećim imenima žanra kao što su Andrés, Larry Heard aka Mr. Fingers i Charles Webster ali i sa britanskom acid jazz / funk grupom The Brand New Heavies te našim Ilijom Rudmanom, a izdavao za Moodymannovu etiketu Mahogani Music, Omar S-ov FXHE te veliki Defected.

Američki house majstor Kai Alcé premijerno u Zagrebu [+dijelimo upade] 3

Osim što je najvažniji promicatelj house glazbe u Atlanti putem svojih večeri DEEP i MJQ na kojima su gostovala mnoga velika imena scene kao npr. Kerri Chandler, Larry Heard, DJ Spinna, Rich Medina, King Britt i mnogi drugi, 2008. osniva i poznatu izdavačku kuću NDATL Muzik za koju izdaju Theo Parrish, Omar S, Robert Owens, DJ Spinna, Marcellus Pittman i Chez Damier koji mu je uz Derrick Maya i Kevina Saundersona bio uzor dok se obrazovao na Music Institute-u u Detroitu.

Da, Kai Alcé je uspio u onom u čemu nitko prije njega nije, sakupio je „sve sličice u albumu“ te stavio Atlantu pa tako i sam jug Amerike na mapu house glazbe. Tome je uvelike doprinjeo i svojevrsni event godine vezan uz plesnu glazbu u Atlanti, House in the Park čiji je Kai suosnivač, koji svake godine okuplja 10-20.000 ljubitelja housea.

Ulaznice za ovo ekskluzivno gostovanje potražite u sustavu Entrio po pretprodajnoj cijeni od 80kn, dok će cijena na ulazu iznositi 90kn. Više potražite u službenom Facebook eventu.

Dijelimo 2×1 upad, a za sudjelovanje u nagradnjači potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook stranicu, lajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti Vaše ime i prezime. Slučajnim odabirom, u petak 09. lipnja, odabrat ćemo sretne dobitnike/ce upada.