Foto: Marko Delbello Ocepek

Najveća studentska zabava u regiji – Student Day Festival, već sedmu godinu za redom nahranit će i rasplesat studente i riječku publiku glazbenim line up-om od preko 30 izvođača na 2 floora, kulturnim programom i sportskim izazovima na gradskom asfaltu!

Najnovije izdanje Student Day Festivala, koji će se ove godine održati 27. i 28. svibnja u Rijeci, nastavlja sa svojim prokušanim receptom raznovrsnog programa koji objedinjuje bogati glazbeni line up te kulturne, sportske i zabavne sadržaje. Glavna zvijezda sedmog SDF-a je svjetski poznati berlinski DJ i producent Alle Farben.

Na glavnom Open air flooru zabavljat će vas i domaća imena među kojima možemo izdvojiti Urban&4, Mandrile, Postolar Tripper i Elemental, a na KBS WareHouse flooru nastupa poznati španjolski DJ i producent Pig&Dan, te mnoštvo renomiranih regionalnih house i techno izvodača poput Marine Karamarko aka Miss Soulfly,DJ Ogija, Filipa Motovunskog i mnogih drugih. Glazbeni žanrovi napadaju u Ex Port Delti u Rijeci.

Osim glazbenog Student Day Festival je poznat i po mnoštvu drugih programa. Primjerice Culture Week, koji je svojevrsna uvertira u festival u tjednu prije će predstaviti koncerte, izložbe, projekcije filmova, književno-akustičke večeri i druge aktivnosti u sklopu revitalizacije Trga Matije Vlačića Flacijusa.

Službeni dio festivala započeti će u petak 27. svibnja gdje će duž Korza fakulteti i udruge promovirati vlastiti rad, a znanstveni dio biti će upotpunjen sci-caffeom.

U sklopu sportskog programa na Korzu studenti će se natjecati u disciplinama poput nogometa, košarke i graničara. Sportski duh će začiniti revijalna utakmica između Sveučilišta i Grada Rijeke koja je zakazana za subotu ujutro.  Također u jutarnjem terminu festivalske subote u prostoru ExPort Delta održati će se Fit fest, fitness festival za sve koji žele napuniti baterije uz svjetski priznate programe kao što su Les Mills i Zumba™.

SDF pokreće Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RIKUP. Ulaz na sve programe je besplatan, a sve ostale informacije potažite na službenim web i Facebook stranicama festivala.