Njemački techno DJ i producent Alexander Kowalski ovoga će vikenda nastupati u Fort Bourguignonu u Puli koji svoja vrata otvara nakon šest godina! UESMAG vam dijeli upade!

Nakon šest godina, u subotu 25. lipnja, Konekt Croatia će otvoriti vrata legendarnog Fort Bourguignona, o ćemu smo vam već pisali. Na partyju otvorenja, tako će nastupiti njemačka techno ikona Alexander Kowalski kojemu će podršku davati Borut Cvajner, Damir Hoffman i Paperclip Project. Start je u 23 sata, uz upad od 100 kuna. 

Za one koji ne znaju, Fort Bourguignon je utvrda izgrađena tijekom druge polovice 19. stoljeća kako bi Austrija zaštitila ratne luke svoje mornarice. Ova utvrda poznata je po nizu partija koji su održani na njoj, ali je objekt zbog dugova bio zatvoren, tako je ovo idealna prilika za sve da se vrate u ona vremena kada je utvrda redovito radila te da uz odličnu DJ postavu uživaju u čarima same utvrde i odabrane techno glazbe. [Facebook event]

Fort Bourguignon
Fort Bourguignon

Alexander Kowalski je definitivno jedan od vodećih predstavnika njemačke techno scene. Još od 1997. Alexander gradi svoj prepoznatljiv producentski izričaj te nastupa uživo i kao DJ. Do sada je izdao četiri solo albuma, te nebrojeno mnogo singlova i remixa.

Sve je počelo sredinom devedesetih u Berlinu, kada se Kowalski zakačio za techno izdanja koja su do Europe dolazila iz Detroita i New Yorka.  Uskoro je počeo i sa vlastitim producentskim radom koji je odlično dočekan kako od strane publike tako i kritike te je u kratkom roku uspio iste prezentirati i promovirati u kultnom Tresoru, prvom berlinskomtechno klubu. To je dovelo do njegovog prvog izdanja na Tresor labelu, pod pseudonimomDisX3. U to vrijeme je, zajedno sa DJ Stassy iz Sender Berlin osnovao techno duo pod nazivom ”Double X”. Uočivši njegov izniman talent, potpisivanje za vodeću techno etiketu”Kanzleramt’” je bio logičan korak, na kojoj 2001. izdaje sad već kultni album ”Echoes”.

Veliki uspjeh, koji mu je omogućio dalje napredovanje, Kowalski postiže 2002. godine albumom ”Progress”. Iste te godine, zajedno sa Raz Oharom, izadje veliki techno hit ”Hot Spot”.  Razvijajući i usavršavajući svoje produkcijske vještine sa svakim novim izdanjem, Kowalski uskoro dobija primijetno priznanje za svoj inovativni zvuk, koji je kombinirao tehničku usavršenost i iznimnu dozu emocija. Nakon što je 2003. godine izdao svoj treći album, ”Response”, počinje kontinuirano nastupati uživo širom svijeta, te raditi remixe za renomirana imena elektroničke scene kao što su Agoria, Dave Gahan, Funk D’Void, Sascha Funke i Paul Kalkbrenner…

Alexander Kowalski

U međuvremenu, Kowalski svoja izdanja sve više počinje obogaćivati svojom strašću ka vokalima. Lirična skladba ”Lock Me Up” (feat. Turner) jasno je pokazala koliki je potencijal Kowalski do tada čuvao za ovakav izričaj.  2006. na ”Different” labelu (PIAS) izdaje album”Changes” koji je u poptunosti bio posvećen njegovom novom glazbenom usmjerenju. Smjelo prelazeći stilove u elektroničkoj glazbi, producirao je skladbe s dosta vokalnih imena, uključujući Khan-a (“House of Hell”), Fritz Kalkbrenner-a i Barcu Baxant. U 2009. godini Kowalski je izdao dugo najavljivanu skladbu ”Damage” koja je odlično prihvaćena.

Alexovi live nastupi uvijek su moćni i upečatljivi. Svirajući u gradovima širom svijeta stekao je renome profesionalca koji zna kako zapaliti plesni podij svojim zvukom, dubokim harmonijama i čistim beatovima. Postao je omiljen među kritičarima, koji su ga proglasili najboljim producentom, najboljim izvođaćem live act-a, te ga dva puta nominirali za German dance award.

UESMag dijeli 2×1 upad! Sve što trebate napraviti jest: lajkati UES Magazine Facebook stranicu, lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom, u subotu 25. lipnja, odabrat ćemo sretne dobitnike upada.