Zagrebački bend After je Bolji Od Partija ili ABOP večeras u Tvornici kulture promovira novi singl i debitantski materijal ususret nastupu na Dimensions festivalu, a uoči toga nastupa za nas su otkrili kako je nastao bend, gdje najčešće završe na afterima te što pripremaju povodom same promocije.

Zagrebački bend After je Bolji Od Partija ili ABOP sastoji se od niza glazbenika koji su povezani sa sastavima poput Kries, Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Mayales, Pridjevi i Sinestet. Ove subote promoviraju svoje prvo izdanje u Tvornici Kulture, a do sada su izbacili tri singla ”Blue Thunder”, ”Silent Outdoor Meeting” i ”Fifty Sixty” koji nas očekuju na samome prvijencu. Kako je nastao bend, gdje najčešće završe na afterima te što pripremaju povodom promocije u Tvornici, otkrili su razgovoru s našom suradnicom Robertom Novosel.

UES: Kako je došlo do ideje formiranja samoga ABOP-a?

ABOP: Nakon jednog lošeg partyja, nas 10-ak se zaputilo na mali after party u podrum u kojem su bili i neki glazbeni instrumenti. Zasvirali smo spontano, ekipa se rasplesala i evo sad smo tu.

UES: Možete li nam nešto više reći o prvijencu kojega izdajete? Kakve su bile reakcije do sada na singlove ”Blue Thunder” i ”Silent Outdoor Meeting”?

ABOP: Radi se o EP-ju od 4 pjesme, trajanja oko 30 minuta. Prolazimo kroz razne stilove elektronske glazbe, a koristimo dvostruki set bubnjeva sa dva bubnjara, syntheve, sampleove i bas gitaru. Snimili smo ga u studiju Dan, Mrak, produkciju su radili Ivan Božanić i Erol Zejnilović, a mastering Petar Dundov. Prve reakcije na singlove su odlične, čekamo i neke službene recenzije.

UES: S obzirom da EP izdajete za etiketu PDV, a mastering je potpisao Petar Dundov. Ispričajte nam kako je došlo do tih suradnji.

ABOP: S ekipom iz PDV-a smo se našli na jednom sastanku i vrlo brzo dogovorili sve detalje. To je relativno nova izdavačka kuća ali ljudi koji ju vode cijeli svoj život žive za glazbu. Većina njih su između ostalog i kolege glazbenici koji dobro znaju što se događa na terenu i kako stvari trebaju ići. Drago nam je da im se sviđa naša glazba. 🙂 Petra Dundova nam je preporučio Vedran Meniga iz PDV-a i jako nam je drago da smo surađivali sa legendarnim hrvatskim DJ-em i producentom. Dao je svoj touch našoj snimci i nadamo se da će se suradnja nastaviti i u budućnosti.

UES: EP izlazi u digitalnome obliku i na vinilu, smatrate li da je CD izgubio svoju vrijednost?

ABOP: CD je format koji je već duže vrijeme na zalasku, download i streamovi su ga definitivno izgurali iz priče. Zanimljivo je da se u ovo naše digitalno doba odjednom počeo vraćati vinil, kao ipak najekskluzivnije fizičko izdanje. Drago nam je da smo i mi sada u toj priči s pločama i gramofonima…

UES: Ovoga ljeta pozvani ste gostovati na Dimensions festivalu, mislite li da će vam to gostovanje pomoći oko promocije novoga EP-a i izvan granica Hrvatske?

ABOP: Dat ćemo svakako sve od sebe, dolazimo pojačani vizualizacijama i lightom, ništa nećemo prepustiti slučaju…

UES: After je bolji od partija… gdje najčešće završite na afterima?

ABOP: Najčešće to budu kućni afteri, ako je kuća u prirodi tim bolje. 🙂

UES: Najdraža traka koju volite čuti na afterima je…?

ABOP: Hehe, ovisi o situaciji. Nekad bude lagano i romantično, a nekad i mnogo žešće od partyja.

UES: Što pripremate povodom promocije prvijenca u Tvornici Kulture?

ABOP: Večer će otvoriti Ikonal sa svojim live setom, potom dolazi naš nastup uz asistenciju Gorana Goldina (vizualizacije) i Andrije Santra (light), a nakon svega provozat će vas DJ Buraz. Vidimo se!