foto: MK

Ako ste planirali godišnji krajem srpnja, a ne znate na koji bi od glazbenih festivala ili događanja, razmislite o Soundwave Festivalu, jer i ove godine u Garden resortu očekuju nas brojni koncerti, DJ nastupi i zabave na brodovima nekih od najboljih i najrelevantnijih izvođača broken beat, reggae, afro, house, disco, acid jazz, hip-hop, soul, funk, drum and bass i srodnih žanrova.

Od četvrtka 27. do ponedjeljka 31. srpnja, 9. Soundwave festival u Tisno vraća Roya Ayersa (koji je već nastupa na SunceBeatu) da zajedno uživamo u osunčanoj jadranskoj obali, no osim legende koju smo već imali prilike slušati prije koju godinu potvrđeni su i mnogi drugi izvođači, pa nam u Tisno dolazi Laura Mvula, vokalistica koja spaja r’n’b, jazz, klasiku i pop; GoGo Penguin, Horse Meat Disco, Egyptian Lover, Yussef Kammal, Josey Rebelle, Mndsgn, Sadar Bahar, Moses Boyd…

I ove godine, u DJ izdanju nam dolazi legendarni Roni Size, čiji je projekt Reprazent imao revival u pulskoj Areni na otvaranju Outlooka. Inače prisutan kroz većinu ljeta u Hrvatskoj, ovog puta Gilles Peterson pridružuje se Soundwave ekipi, a vraća se i Eglo Records gazda Alexander Nut, odnosno vlasnik First Word Records-a, s kojeg dolazi velik broj izvođača – DJ Gilla. No, to je samo mali broj izvođača koji će kroz nekoliko dana festivala procirkulirati kroz Garden resort, odnosno Barbarella’s klub.

Jeftinije ulaznice su za regiju. Vidimo se u Tisnom.