Anu Pillai aka Freeform Five jedan je od onih čije ćemo remiksove i originale pratiti, puštati i slušati, i kada nam se u ušima izvrti sto drugih, a ako na toj stvari gostuje i vrhunski vokal poput onog Roisin Murphy, odlazi u ladicu klasika.

Ime Freeform Five ostalo nam je u podsvijesti još davnih dana kad smo čuli odličan 10ominutni remiks odlične stvari Beau Mot Plage od Isolee (za koji kažu da je redefinirao pojam remiksiranja), a kad smo vidjeli da na svojoj novoj produkciji ‘Leviathan’ gostuje Roisin Murphy, pjevačica nekadašnjeg projekta Moloko, znali smo da nas očekuje još jedno ugodno slušanje.

Anu Pillai na elektronskoj sceni je od kraja 90-ih godina, što ga čini i jednim od veterana te scene, a nema koga nema da od njega nije dobio ili zatražio remiks, pa se istim mogu pohvaliti N*E*R*D, Brian Wilson, X-Press 2 & David Byrne, Jamie Lidell, Justin Timberlake, Felix da Housecat i mnogi drugi. Da ne bude zabune, ovaj multiinsrumentalista, skladatelj, DJ i producent, i sam je remiksiran nebrojeno puta od brojnih velikih imena (Tiefschwarz, Radioslave, Alter Ego, Lindstrom, Mylo, M.A.N.D.Y, Switch, Ewan Pearson) koji se ponose da su mogli remiksirati producenta poput njega.

FreeformFive_Leviathan
Leviathan nije nova stvar… Već ju je i Roisin puštala u svojim DJ setovima, no nikad nije dobila službeno izdanje, a kad je Pillai čuo da Murphy pušta tu stvar, oduševio se i suradnja je rođena (po drugi put, jer su u prošlosti već surađivali na nekim drugim projektima).

‘Leaviathan’ izlazi 10. veljače za Eskimo Recordings, a na ovoj stvari remiskiranja su se primila također izvrsna imena elektronske scene. Nizozemac zaslužan za enormni hit ‘Use me again’ Tom Trago napravio je čak 2 remiksa, Compuphonic (kojeg znamo po odličnoj stvari Sunset) dodaje svoj posebni dodir, a tu su i Cage & Aviary s prljavim techom, te i osobna verzija Freeforma.

FreeformFive_01
Veseli nas i vijest da Roisin planira puno novih projekata za ovu godinu, pa nam ostaje slušati ‘Leaviathan’ dok ne dobijemo nešto novo.

TRACKLIST

1. Freeform Five feat. Róisín Murphy – Leviathan
2. Freeform Five feat. Róisín Murphy – Leviathan (Freeform Reform)
3. Freeform Five feat. Róisín Murphy – Leviathan (Compuphonic Remix)
4. Freeform Five feat. Róisín Murphy – Leviathan (Cage & Aviary Remix)
5. Freeform Five feat. Róisín Murphy – Leviathan (Tom Trago Remix)
6. Freeform Five feat. Róisín Murphy – Leviathan (Tom Trago Dub Mix)