Tata mata od zanata, čovjek koji osim što je napisao knjigu o povijesti elektronske glazbe, i sam u povijesti sudjelovao, francuski veteran klabinga Laurent Garnier najavio je izlazak novog materijala.

Pitali smo se zašto nitko ne dovodi Garniera u Zagreb?! Bio je tamo davnih dana i od onda ništa… Slušali smo ga u Beogradu s projektom Live Booth Sessions, ali kod nas nikako da dođe, dok neka imena, puno gora, dolaze i dalje. A čovjek zna znanje…

Kako bilo, da bilo… Garnier i dalje, i to preko 25 godina sudjeluje u globalnoj party sceni, što svojim svirkama, što preko svoje radijske emisije, a dok ne dođe kod nas morat ćemo se zadovoljiti novim izdanjima, od čega je jedno najavljeno u obliku EP-a za veljaču, a drugo za travanj.

EP Af 0490 izaći će za čikašku etiketu Still Music (11.02), a kako se čini, onda i još jedno Af 4302 za Modeselektorovu etiketu 50Weapons (04.04). AF 4302 opisan je kao ‘profinjen organski, sirovi techno s okusom acida‘.

Također, Garnierova stranica je nešto poboljšana, pa sada na dijelu koji govori o Electrochoc knjizi, po poglavljima možete poslušati pjesme o kojima se govori u tom dokumentu elektronske glazbe.

garnierEP
GARNIER – AF 0490 (Still Music)

01. Bang (The Underground Doesn’t Stop)
02. Boom (Chakolak)
03. Beat (Da BoxX)

GARNIER – Af 4302 (50Weapons)

A1 “M.I.L.F.”
B1 “D.S.K.”
B2 “H.E.”