Martin Hrastić – mural Mjesec
Martin Hrastić – mural 'Mjesec' | Foto: vizkultura.hr

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Mladi slikar Martin Hrastić predstavio je ovo ljeto svoj impresivan mural ‘Mjesec’ u Ludbregu. Prvi je to put da nastupa samostalno na tzv. muralističkoj sceni, a svojim radom je oduševio sve građane, ali i ne samo njih…

Martin Hrastić diplomirao je 2015. godine u Zagrebu na Akademiji likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo, u klasi prof. Igora Rončevića uz komentorstva prof. Ksenije Turčić i prof. Duje Jurića. Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu polazi od 2005.-2009., gdje i maturira na odjelu slikarskog dizajnera. Rodom je iz Sigeca Ludbreškog, malog sela uz grad Ludbreg. U slikarstvu se, kao netom magistriran, bavi proučavanjem slikarske tehnologije i pripremanje prve samostalne izložbe.

Muralom ‘Mjesec’ prvi puta samostalno stupa na muralističku scenu. Više o svemu pročitajte u izvornom članku na Vizkulturi.hr.

Mural ‘Mjesec’ | Foto: vizkultura.hr